Af Alin Arman's FotoPage

By: Af Alin Arman Fadzil

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[Archive]
Friday, 11-Jan-2008 08:27 Email | Share | | Bookmark
IzZ dah 5 Bulan..

Si Bulat Merah..
debab
nk terbang cm angkasawan..
View all 12 photos...
Anakku dah 5 bulan skang...

dah pandai...
~ketawa mengekek..
~menjerit
~melalak
~menangis syahdu@mengada2 smbil sebut mmmmaaaaaaaa..
~main air liur .. menyembur2..
~meniarap
~meniarap sambil pusing 360 darjah
~meniarap smbil mengundur..
~ambil n pegang barang.. pastu nk masuk mulut...
~pegang ibu jari kaki..
~xboleh tgk org mkn skit.. mula mulut terkumat kamit n air liur meleleh.. (tp mummy xmo bg mkn lg.. tunggu next month baru bleh..)
~dan kenal mummy, papa, opah pengasuh n makngah pengasuh..
~suka mandi n main air.. kedepush kedepush kaki main air...

tu jer...



Tuesday, 8-Jan-2008 10:46 Email | Share | | Bookmark
SPecial EnTry fOr ~ NiRa~

org kuatku sentiasa berada dibelakang
dalam debaran sempat la gelak.. nira plak yg serius..
sempat pndg camera nira ni..
View all 22 photos...
entry ni khas ditujukan wat Anira bt. Mohd. Nadzri. My Best Friend Limited Edition cum pengapit semasa hari bersejarah ku.. pada pernikahanku 09.06.07 dan Hari Besarnya keesokkan harinya 10.06.07 di Lunas, Kulim Kedah.

Aku kenal nira masa kt UiTM S.Alam. kterg satu group persatuan tarian PRISMASENI. n masa tu aktif menari n sama2 wat freelance nari. smpai skang pn aku kdg tu gian nk nari lagi...

Nira sanggup dtg naik bas dr. kampungnya di Kampar Perak (besar Pengorbanan ni) dan Nira la d only one mber baik aku yg dpt hadir.. yg lain2 ada urusan xdpt elakkn n also hadir majlis kawin yg lain. yelah musim tu musim org kawin.. Nsb baik Nira ada.. xla sedih sgt.. mber xde...

ni nk tunaikan janji pdmu nira yg smpai sekarang xtertunai lg... AMPUNNNNNNNNN...

Aku janji nk bg gambar ni kt dia.. tp smpai dah beranak aku xbg2 lg ... cian..
SOWI nira... so aku paste kt cni tuk tatapan ko Nira...
tp jgn print.. aku printkn tuk ko nanti..

aku trhutang budi sbb ko berjaya jd pengapit aku yg baik... n pesan aku kt sesape yg nk kawin ..cari pengapit yg betul2 rapat ngan kte n yg boleh dihrp.. n jaga la kebajikan pengapit..
jgn mentang2 dia jd pengapit.. kte hambakan plak n mkn minum dia kte xamik pot.. n bglah lebih saguhati n hadiah atas pertolongan dia.. yelah igt senang ke jd pengapit ni.. penat ooo..
sbb aku ada pngalaman jd pengapit pastu lgsg xdpt apa.. mkn pn xterjga smpai gastrik aku dibuatnya... adusss tp xpelah.. dah lepas...


to Nira tq very much.. n tahniah.. bakal bergelar ibu gak.. byk baca surah Taubat, Lokman, Yusuff, n Mariam..minum susu bbyk.. n take care.. n lagi.. mudah2an dpt la kerje kt area KL secepat mungkin... aminnnn...

fotographer : Suriya n Fahmi dari Green Apple Design & Photography
http://greenapple15.fotopages.com/?&page=9



Friday, 4-Jan-2008 10:27 Email | Share | | Bookmark
ANAKKU.. ~aRrIz IsKaNdAr SyAh~

mummy xmo pakai baju nk tgkap gamba dlu..
aaa.... nyuap.. smbil kayuh kaki n tgn..
 
View all 13 photos...
Alhamdulillah akhirnya Allah menganugerahkan kpdku dan suami seorg ank lelaki pada 09.08.07 bersamaan 25 Rejap 1428H, Khamis pukul 6.46ptg di hospital Putrajaya seberat 3kg.

Arriz Iskandar Syah bin Arman Syah lahir kedunia, setelah mummy n papanya mennunggu selama 5 bulan untuk mendengar berita dia berada dalam perut mummynya..

Terigt kembali saat melahirkan.. huhuhu.. klako pn ada.. ikutkn tarikh due on 11/08/07, Sabtu, so ada last appoitment dgn Dr. kt hosp. Putrajaya on that day khamis.. cm biase lebih kurang kul 8 lebih pg baru smpai. Slalu nk dtg early2 in d morning.. mmg xdpt.. abis awal kul 8.30.. bisela..bgn lmbat..

Smpai jer tgk orgnye la ramai.. siap attendence yg tlg bg no. ckp ari ni ramai org kt klinik O&G.. so giliran awk mayb tgh ari ni.. aiseh... nsb la.. . so dah dpt no giliran kt O&G, ajak hubby g mkn dlu kt cafe hosp. xtau nape.. mkn punyala byk.. mcn bela hantu raya.. slalu spnjg pregnant xde selera mkn.. pg ni rase lapa giler.. abis semua jenis telur aku bedal... huhuhu..

After mkn baru aku sedar hp xbawa.. hubby dah bising aku slalu lupa.. hubby lak kena g cyber cafe coz kena emailkn something urgent kt bos.. terpaksa la tgglkn aku.. Slalu hubby xpenah tggl aku sowang kt klinik.. sedih gak... tp aku wat biase jer..

dlm kul 12 lebih dkt kul 1 tgh ari, baru dpt jupe Dr. ntah nape aku mmg rase letih sgt.. Dr. prasan tanya nape nmpak lain sgt.. aku story la dlm bbrapa ari ni dah xleh tdo mlm.. rase lenguh2 kt pinggang.. so Dr. suruh baring n check laluan.. dia kata mayb dah nk due.. aku bleh wat muka blur.. dlm ati btul ke??

tgk2 mmg.. laluan dah ada.. 3 cm.. trus Dr. kata admit wad skang.. aiseh..cmne ni.. nk bg tau hubby..
Dr. ni plak xmo la tlg bg pinjam hp dia.. Dr. minta tlg misi cl pakai fon hosp. dlm ati kedekut btu Dr ni.. ish xbaik aku.. cl tp hubby xangkat plak.. .. pastu misi pelatih disuruh bawa aku naik wad.. dia tanya bleh jln ke? aku kata bleh.. aku siap suruh tunggu jap, aku nk tgk hubby kut2 dah smpai.. merayau2 aku jap kt depan tu.. smpai Dr. cari.. huhuhuhu... panik jap dorg.. tp sblm tu ada la sorg mamat ni bg aku pinjam hp dia bg msg kt hubby.. aku g blk kt misi pelatih tu ...aku nk jln.. sekali sister marah.. 'eh u xleh jln la.. naik wheel chair' aku dgn slmbe ckp 'eh sy bleh jln lg.. xsakit pn'.. trus misi tu bebel.. u dah buka 3 cm.. kang terberanak kang'.. aku ikut jela..

Rupanya aku trus masuk labour room sbb wad dah penuh.. aku tanya kt Dr. yg dtg check slalu bile bleh deliver if dah buka 3cm, dia kata if ank sulong slalunya lmbat.. mayb mlm ni or pg esok.. ish lamanyer.. pastu aku tanya kt misi ble bleh aku masuk labour room.. misi tu kata ni la labour room.. ooo..
baru aku tau.. igt wad td.. huhuhu wat malu jer.. misi tanya nk pakai epidural x.. ni baru perkenal kt hosp kjaan.. tuk yg lahir ank sulong jer..aku tanya free ker?.. free la jwb nya.. aku pn stuju.. alih2.. misi lain msk.. kata xbleh sbb dia dah abis duty.. sbb dia yg kena monitor.. dia ckp aku mayb lmbat lg nk deliver.. hmmm.. xpelah.. xde rezeki.. mayb Allah nk aku rase sakit bsalin cmner..

aku dah siap tukar baju, masuk ubat berak n dah berak.. hubby aku xmuncul2 gak.. masa tu rasa nk nangis sgt.. tp thn jer.. xlama pstu hubby dtg.. dia kata puas cari aku, tnya kt misi dorg kata aku dah masuk labour room .. cuak gak hubby aku.. td tgk elok jer.. tiba2 nk bsalin dah.. huhuhu.. rupanya dia xdpt msg aku.. ntah kt sape la aku sent tu.. huhuhu.. xpela janji hubby dah ada.. tp xleh ckp ngn mak n mak mertua.. n minta maaf.. sbb kt dlm LR dah xleh pakai pon... aiseh..

misi tanya ada bawa air selusuh x? aku kata xbawa.. trus aku suruh hubby blk amik minyak n air selusuh.. hubby tpaksa la blk kejap.. dkt jer.. umah kt serdang.. bkn apa cian kt mak n mak mertua.. penat2 wat air n minyak selusuh..

dlm pada tu Dr. masuk check dah 4 cm n pecahkn air ketuban.. aku still xrase apa2.. cm xcaye jer.. btul ke aku nk bsalin ni.. awat xrase sakit pn... kt bilik sebelah dgr org dok teran.. n misi n Dr. jerit suruh 'teran... teran... push.. push!'... ... perghh!!... aku dgr cm cheer leader dok bersorak plak..
aku dah kecut.. cmtu ker.. cm susah jer... takuttt....!!!!

hubby smpai aku minum air n minyak selusuh n sapu kt perut.. pastu dan2.. rase sakit.. rasenyer masa tu dlm kul 4 ptg kut..makk oiiiii... sakit xtau nk habaq... aku siap minta maaf n ampun kt hubby.. hubby ckp yelah xde salah apa pn.. aku ckp manan tau kut ada.. kalu ada pn dah maafkn dah... tahan yer...

misi dtg tgk.. dia kata ada rase n teran x .. aku kata xde lg... dia kata klau sakit sgt.. sedut gas kt sebelah katil.. hmmmm... aku sedut.. xilang pn sakit... sama jer...
pastu sakit makin kerap.... tiba rase cm nk teran... aku suruh hubby pnggil Dr.. 2 kali panggil baru masuk.. peliknya time ni aku dah xrase sakit.. jus rase cm nk teran.. cm nk teran berak tu...

rupanya kepala baby dah nmpak.. aku rase klau aku trus teran td mesti baby kuar.. tp aku thn... sbb pk kang xde sape plak sambut ank aku... huhuhu.. g pn terigt mber kata jgn bazir tenaga..

misi n Dr. masuk..kelam kabut.. misi smua... then trus dorg teriak ramai2 suruh teran.. yg hubby pn sama.. suara dia paling kuat... 3kali teran xkuar gak... aku dah ikut nasihat mber cara teran, ambik nafas pnjg2 melalui idung..then teran smbil angkat bdn n dagu bertemu dada.. hembus nafas ikut idung gak..teran tnpa kuar suara.. tp aku terkluar gak sura teran tu...agaknya tu yg baby xkuar tu.. pastu misi suruh hubby bg minum air selusuh skit... pastu teran sekali ... kuar la baby... pd pukul 6.47ptg..

Syukur Alhamdulillah.. xsangka cepat plak aku bsalin.. misi tunjuk ank n tanya ank apa... 'lelaki' jwbku n bg aku peluk jap.. hmmm muka papa dia.. alhamdulillah sempurna... mayb berkat doa hubby Arman Syah b. Musa, mak Adilah bt. Hassan, mama mertua Rakiah Bt. Hussain n papa mertua Musa b. Ibrahim, air n minyak selusuh.. n doa salah sorg bos yg g umrah, Tn Hj Abd. Rahman Yassin.. doa ahli kluarga n kwn2.. Allah izin n permudahkn aku bsalin... rase sakit sekejap jer.. Trima Kasih semua atas doa kalian..

tp yelah cmne pn bkn senang nk lahirkan ank.. kalu x, xde la Allah bg Pahala shahit if ibu meninggal time lahirkan ank... aku beranak xla susah tp time nk jahit tu sakit giler... rahim aku terluka n byk darah ketul so Dr... apa lg seluk n masuk 2 gouse yg besar n cuci rahim aku cm cuci periuk.. adusss!!!! kena plak aku rase yg mnjahit tu pelatih... dekat 2 jm baru settle.. sakit xyah ckp... aku rase sakit lagi time jahit drp sakit contraction... smpai aku minta cucuk pain killer lg sekali.. smpai ttdo.. sedar2 xsiap2 lg... aku tanya xsiap g ker.. dlm ati rase nk marah dah .. tp sabe jer.. misis tu ckp.. saba ye puan skit lg.. 3 lapisan ni.. ni nk jahit bhgian.. luar plak... adusss....

kt luar hubby nye crita... dia dgr misi tu ckp.. hmmm aku xyah susah 2 suruh push... suara laki dia kuat dah.. suruh push... huhuhuh... pastu time nk azan.. hubby xpandai pegang.. so dia xangkat baby, jus azan jer.. pastu kuat plak tu.. smpai misi tu tegur n ckp kt cni xleh azan kuat2 nanti smua baby jaga.. dgn slamber hubby aku ckp... xpe.. saya azankn tuk smua..adusss... .. tp misi tu ajar gak la hubby cara pegang n azankn baby...

hmmm... tula secebis kisah aku melahirkan seorg insan di dunia... mudah2an IZZ mnjadi seorg yg soleh, berakhlak mulia, cerdik, rajin, btggjwb n berguna pd mummy n papa, agama, bangsa dan negara.. aminnnnnn.....


Friday, 4-May-2007 08:10 Email | Share | | Bookmark
hari bersejarah dalam hidupku..

peace
menuju ke destinasi baru
arman & alin
Assalamualaikum...

aloha.. saje nk kongsi gambo saya kenduri bertandang dan gambar masa outdoor dlu (Julai 2006).. tima kasih bebyk kt fotografer en. Nik Fariz a.k.a CTO yg bertungkus lumus menjadi fotografer rasmi dan sudi sponsor fotography ni..


nk tgk lebih lanjut kt http://sfphotography.fotopages.com/

& http://capturingemotion.fotopages.com/?&page=3
(atoie tukang edit n wat album..)










Friday, 9-Jun-2006 05:00 Email | Share | | Bookmark
~Hari bersejarah dalam hidupku~

raja & ratu sehari
 
dgn mak tersayang
View all 5 photos...
Aku, Fazlinda bt. Fadzil selamat diijabkabulkan dengan teman yang kucintai Arman Syah b. Musa pada 9 Jun 2007 di Masjid Jamek Kulim Kedah.





[Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net